De horeca is een bruisende sector die bijdraagt aan onze economie en sociale samenhang. Tegelijkertijd is de branche kwetsbaar voor criminele invloeden, zoals witwassen, drugscriminaliteit, afpersing en agressie. Door samen te werken met ondernemers, politie en gemeenten versterken we de weerbaarheid van de sector en zorgen we voor een veilige en aantrekkelijke uitgaansomgeving.
Horecaondernemers krijgen te maken met verschillende veiligheidsrisico’s, zoals:
Benieuwd wat wij voor jouw horecabedrijf kunnen betekenen? Hieronder zie je ons aanbod.
Tijdens deze bijeenkomst leer je criminele signalen in de horeca herkennen. Denk aan afpersing, foute leningen of misbruik van jouw zaak voor illegale praktijken. Na afloop weet je hoe je signalen kunt herkennen en hier effectief op kunt reageren.
Gebruik de checklist om wapencontroles zorgvuldig en veilig uit te voeren. De checklist helpt horecaondernemers en beveiligers bij een consequente aanpak en naleving van de regels.
Met onze e-learning leren ondernemers en medewerkers om te gaan met agressie en geweld in de horeca. In korte modules krijg je praktische tips om situaties veilig en professioneel te benaderen. Na afronding ontvang je een certificaat en ben je beter voorbereid op agressieve gasten.
Welke maatregelen moeten er gezamenlijk worden getroffen om de veiligheid en aantrekkelijkheid van een horecagebied te vergroten? Dit wordt onderzocht tijdens
een KVU-traject. Het doel hiervan is om partijen samen te brengen, problemen inzichtelijk te maken en samen tot oplossingen te komen.
Samen met publieke en private partijen ondersteunen wij een collectieve aanpak voor veilig uitgaan. Dit doen wij door te helpen met het opstellen van huisregels en
een Collectieve Horecaontzegging (CHO). Dit omvat bijvoorbeeld ook de implementatie van een checklist voor wapenbezitcontrole en trainingen.
Op aanvraag van brancheorganisaties of ondernemersverenigingen
bieden we veiligheidsscans aan horecaondernemingen. De nadruk ligt hierbij op
voorlichting en het vergroten van weerbaarheid. Hierbij wordt er bij iedere horecaonderneming een individuele scan gemaakt. Vervolgens adviseren we over
maatregelen om de bedrijfsveiligheid te verbeteren.
In deze training leren medewerkers en leidinggevenden adequaat reageren op agressie of ongewenst gedrag. Je leert situaties de-escaleren en ontdekt je rechten en plichten. De training kan worden uitgebreid met een VR-experience.