Skip Navigation or Skip to Content

Horeca

Veilig ondernemen in de horeca

Als horecaondernemer kun je te maken krijgen met agressie, drugsoverlast en zelfs afpersing. Criminelen kunnen ook jouw zaak gebruiken voor het witwassen van geld. Deze bedreigingen kunnen de veiligheid van je zaak, je medewerkers en je gasten in gevaar brengen.

Wat kun je als ondernemer doen om je horecazaak veilig te houden?

1) Train je medewerkers

Het is belangrijk dat je medewerkers weten hoe ze moeten reageren op weerstand en agressief gedrag van gasten. Wij bieden gratis workshops aan die jou en je medewerkers leren hoe je ongewenst gedrag of agressie kunt voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met René Nouwens.

2) Werk samen met andere ondernemers, gemeente, politie en brandweer

Voor een effectieve aanpak van problemen binnen de horeca is een goede samenwerking tussen publieke en private partijen essentieel. Overweeg het starten van een traject voor het Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) om gezamenlijk maatregelen te onderzoeken die de veiligheid en aantrekkelijkheid van het horecagebied kunnen vergroten. Contacteer René Nouwens om dit traject te starten.

3) Implementeer een Collectieve Horeca Ontzegging (CHO)

Een CHO helpt om gasten die zich misdragen uit je zaak en andere aangesloten horecagelegenheden te weren. Dit verbetert de veiligheid en versterkt de samenwerking tussen horecaondernemers, terwijl het ook een duidelijk signaal afgeeft dat wangedrag niet wordt getolereerd. Voor meer informatie over het invoeren van een CHO, neem contact op met René Nouwens.

4) Bescherm je bedrijf tegen cybercriminaliteit

Een cyberaanval kan je bedrijf stilleggen en ernstige schade toebrengen aan je reputatie, soms met faillissement tot gevolg. Beveilig je systemen en train je personeel in cyberbewustzijn. Voor tips en strategieën, bezoek onze cybercrime themapagina. Mocht je toch slachtoffer worden, dan vind je op onze Hackhelpdesk stappen om de schade te beperken en het herstel te beginnen.

5) Neem maatregelen om de bedrijfsveiligheid te verbeteren

Op verzoek van brancheorganisaties of ondernemersverenigingen bieden we veiligheidsscans aan voor horecaondernemingen. De scan richt zich op voorlichting en het vergroten van de weerbaarheid. Elke onderneming krijgt een individuele scan, waarna we adviseren over maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Voor het aanvragen van een veiligheidsscan kun je contact opnemen met René Nouwens.

5) Meld verdachte situaties

Zie je iets verdachts of ben je benaderd door criminelen? Meld dit bij de wijkagent of bel 0900-8844. Voor anonieme meldingen, contacteer Meld Misdaad Anoniem of Team Criminele Inlichtingen bij signalen van ernstige misdrijven.

 

 

Evenementen

Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten voor een veilig horecagebied. Deelname is voor jou als ondernemer gratis. Meld je hier aan voor een van onze evenementen. Wil je als gemeente of ondernemersvereniging zelf een bijeenkomst organiseren met ons? Neem dan contact op met René Nouwens, projectleider Horeca & Winkelgebied.

Bent u geholpen met deze informatie?